Ilo

Onnistumisen kokemukset

Milloin olet viimeksi muistanut iloita omasta oppimisesta ja kehittymisestäsi? Milloin olen pysähtynyt pohtimaan asioita, joita olet vaikka viime viikon aikana oppinut tai joissa olet onnistunut? Entä muistatko kehua ja palkita itseäsi näistä onnistumisista ja oppimisesta?

Joskus tuntuu, että arjen keskellä ei ehdi jäädä pohtimaan sitä, mitä kaikkea hyvää onkaan tullut tehtyä. Oman itsen kehuminen saattaa myös tuntua epäluontevalta, omia saavutuksia vähätellään tai niitä pidetään liian ”tavallisina” asioina, jotta niistä voisi iloita. Mutta miksi ei? Kaikesta saa ja kannattaa iloita, myös niistä ihan pienistä asioista. Siitä, että sai käytyä kaupassa tai huomasi, ettei ajatellutkaan tänään niin montaa negatiivista ajatusta. Arjen asioiden huomioimisen lisäksi ilo, innostus ja onnistuminen löytyvät usein sieltä oman mukavuusalueen ulkopuolelta. Sieltä, kun olet uskaltanut kokeilla jotakin uutta, olet voittanut pelkosi tai olet oppinut jonkin itselleni uuden asian.

Oikeastaan se, mitä haluan myös tässä kirjoituksessa pohtia, on se, kuinka suhtaudumme onnistumisiin? Osaammeko olla iloisia, hyppelemmekö riemastuneena tai vedämme kenties pienen voitontanssin? Soitammeko asiasta innoissamme ystävälle ja jaamme onnistumisen jonkun toisen kanssa? Vai nappaammeko kylpyhuoneen kaapista kasvonaamion ja pidämme itsellemme pienen hemmottelutuokion? Jokainen tapa, vaikkei se olisi mikään yllä mainituista, on yhtä hyvä ja jokaisen on hyvä löytää omat tapansa.

Pääasia mielestäni on, että on jotain miten onnistumisesta iloitaan, sen sijaan että onnistumisia vähätellään, ne sivuutetaan, unohdetaan tai pahimmillaan ajatellaan ettei ANSAITSE mitään. Ansaitsemme aina onnistumisen ilon ja muutenkin vain parasta. Olemme sen arvoisia.

Missä sie oot viime aikoina onnistunut?✨

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.