Ilo

Unelmien treffit – itsesi kanssa

Milloin olet viimeksi käynyt treffeillä itsesi kanssa? Vai oletko kenties tehnyt niin vielä ikinä? Luovan kirjoittamisen kurssilla törmäsin Julia Cameron teoksessa ”Tie luovuuteenhenkinen polku syvempään luovuuteen” ajatukseen taiteilijatreffeistä luovuuden herättämiseksi ja pohdin, että olisihan se hyvä myös kaikille muillekin käydä joskus treffeillä itsensä kanssa, eikö vain?

Taiteilijatreffien ideana on viedä itsensä jonnekin inspiroitumaan ja kerryttämään omia luovuuden varastojaan. Taiteilijatreffeillä voi käydä vaikka kerran viikossa, mutta se tuntuu ainakin itselleni aivan liian paljolta. Jos nyt ensin edes kerran kävisi. Myönnän, että olen erittäin huono lähtemään yksin johonkin. Varsinkaan mihinkään uuteen paikkaan, josta sitä inspiraatiota elämysten myötä voisikin tulla runsaasti. Tällaiselle ihmiselle nämä taiteilijatreffit olisivatkin varmasti siis tarpeen.

Mitä treffeillä itsensä kanssa sitten voisi tehdä? Onko jokin paikka, minne olet aina halunnut mennä tai asia, jota olet aina halunnut tehdä? Taiteilijatreffeillä ei mielestäni tarkoiteta sitä, että käydään vaikkapa lenkillä kuten aina, vaan ajatuksena on löytää uusia asioita – inspiroitumisen paikkoja. Toki niitä voi löytää myös luonnosta ja hiljaisuudesta. Itselleni unelmien treffit voisikin olla lähteminen jonnekin luonnon rauhaan, kuuntelemaan esimerkiksi veden liplatusta ja seuraamaan luonnon kasvua.

Treffien suunnittelu on mielestäni myös hyvä hetki itsetutkiskelulle – mitä oikeastaan haluaisin tehdä? Mikä tekisi minulle hyvää? Mistä nauttisin? Mitä kaipaan? Kirjoita kommentteihin, minne sie veisit itsesi unelmien treffeille!

Pohdittavaksi
  • Mitkä olisi siun unelmien treffit?
Lähdeteos:
Julia Cameron: Tie luovuuteen – Henkinen polku syvempään luovuuteen (The Artist’s way). Otava, 2020.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.