Itsensä kehittäminen

Se mihin keskityt, kehittyy

”Se mihin keskityt, kehittyy” on lause, joka miulle vastikään sanottiin. Tämän jälkeen olen huomannut bongaavani samaa lausetta vähän joka puolelta, kuten kirjallisuudesta ja somesta. Ehkä tällä on jokin sanoma itselleni. Tunnustaudun ihmiseksi, joka aloittaa paljon asioita innoissaan, ja suorittajan elkein nopeasti uuvuttaa itsensä – ja toiseksi, ei saa oikeastaan mitään aikaan, sillä eihän kaikkia asioita voi edistää paljon yhtä aikaa.

Saman teemaan pariin hiukan eri muodossa palasin jälleen kun aloitin lukemaan Rhonda Byrnen teosta Salaisuus, jossa puhutaan vetovoiman laista. Siitä, että vedämme itse puoleemme ne asiat, joita elämäämme tulee. Tämä on mielestäni mielenkiintoinen ajatus siitä, kuinka itse voimme vaikuttaa omaan elämäämme ja esimerkiksi onnellisuuteemme. Michael Losierin mukaan vetovoiman laki määritellään seuraavanlaisesti: Vedän puoleeni niitä asioita, joihin keskitän huomiota, energiaa ja keskittymistä – joko myönteistä tai kielteistä. Näin ollen siis ne asiat, joihin keskityt, kehittyvät.

Losierin mukaan heijastamme ilmoille tiettyä värähtelyä, viboja, ja saat takaisin sitä samaa, mitä värähtelyä itse lähetät. Jos siis ajattelet esimerkiksi kielteisiä asioita, kuten sitä, ettei lompakossasi ole rahaa, vetovoiman laki lähettää sinulle takaisin sitä samaa, eli lompakkosi ammottaa edelleen tyhjyyttään. Losierin mukaan onkin tärkeää lakata käyttämästä negatiivisia ilmauksia sekä kieltosanoja ja sen sijaan kohdistaa ajatuksensa asiaan jonka haluaa tai jonka haluaa tapahtuvan.

Losier määrittää teoksessaan kolme askelta siihen, kuinka vetovoimaa voi käyttää tietoisesti. Ensimmäisenä on määritettävä asiat joita haluaa. Siis mieti itsellesi ne asiat, joihin haluat keskittyä. Tämä lienee itselleni se kaikkein tärkein oppitunti. Lähden helposti siihen, että haluan sitä sun tätä ja huomenna jotain eri asiaa. Tulisi kuitenkin pysähtyä miettimään, mitä sitä oikeasti – siis aivan oikeasti – haluaa. Kun haluamasi asia on löydetty, tulee Losierin mukaan suunnata huomio tähän tavoitteeseen. Ja kolmanneksi vain sallia asioiden tapahtua.

Olemme usein ystäväni kanssa keskustelleet siitä, että kun tavoitteet saa asetettua, alkaa alitajuntaisesti tehdä töitä niiden eteen – ehkäpä kyse onkin vetovoiman laista. Myös takaisin heijastumisesta tulee itselleni heti mieleen muutama esimerkki. Mieleeni tulee tilanteita, joissa olen avautunut ensimmäistä kertaa jollekin uudelle ystävälle – eikä ole mennyt kauaa, kun hän avautuu minulle. Tai kun olen itkenyt rohkeasti ystävälleni, ei mene kauaa, kun hän uskaltaa itkeä minulle. Siis avoimuus ruokkii avoimuutta. Toisaalta jos haluat valittaa, löytyy ympäriltä varmasti paljon valittamisen aihetta ja ympärille löytyy samanhenkisiä valittajaihmisiä. Eikö totta? 

Itselleni tämän teeman tärkein sanoma lienee se, että voimme itse vaikuttaa siihen, millaiseksi tulemme, mitä saavutamme ja mitä teemme. Kunhan vain pysähdymme pohtimaan mitä oikeasti haluamme, se on mahdollista saavuttaa. Ajattelemalla myönteisiä asioita levitämme ympärillemme myönteistä energiaa ja saamme sitä myös itsellemme. Mikäli haluamme oppia juoksemaan, ei auta, jos asetamme tavoitteeksemme kirjoittamisen, leipomisen ja käsityöt – vaan se kehittyy, mihin keskityt. Sille, mitä haluat saavuttaa, on varattava tilaa ja aikaa. Kirjoittamaan oppii kirjoittamalla, juoksemaan juoksemalla ja myönteiseksi harjoittelemalla olemaan myönteinen.

Losier muistuttaa, että on tärkeää huolehtia itsestään itsekkäästi. Tulee tiedostaa, mikä sinusta tuntuu hyvältä ja jatkaa sen tekemistä. Keskity siis siihen, missä haluat kehitystä.

Pohdittavaksi:
  • Mitä sie haluaisit?
  • Mitkä ovat tavoitteesi?
  • Millaista energiaa haluat levittää ympärillesi?
Lähdeteokset:
MIchael Losier: Vetovoiman salaisuus – Kuinka vedät haluamiasi asioita puoleesi. Viisas elämä, 2021.
Rhonda Byrne: Salaisuus (The Secret). 2008.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.